fbpx
«Πόλη-Δύναμη»: τι πρεσβεύει και γιατί μας εμπνέει
Η απόφαση μας να διεκδικήσουμε τη Διοίκηση του Δήμου είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης και μακρόχρονης εμπειρίας όσον αφορά τις αιτίες που τα προβλήματα στην περιοχή μας χρονίζουν και επομένως με τον καιρό οξύνονται και κακοφορμίζουν.ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι οι προτεραιότητές μας.
Προσεγγίζουμε τα θέματα που χρήζουν άμεσης φροντίδας και μέριμνας με το σκεπτικό ότι «η ΠΟΛΗ είμαστε εμείς και μαζί είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ της».
Επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ το εξής: πέραν της προσωπικής μακρόχρονης ενασχόλησης και εμπειρίας μου με τα κοινά δημοτικά προβλήματα, είναι και αποτέλεσμα της μελέτης και των πανεπιστημιακών σπουδών μου στον Ελληνικό Πολιτισμό, το ότι θαυμάζω την έννοια της πόλης-κράτος!
Πρόκειται για δοκιμασμένο και αποτελεσματικό θεσμό στην ιστορία μας και νομίζω πως η κατάλληλη προσαρμογή του στο σήμερα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας. Πρόκειται για θεσμό που σας θυμίζω ότι προάγει την αυτάρκεια, την αυτονομία καθώς και τη δύναμη μιας περιοχής ώστε να επιλύει με αποτελεσματικότητα όσα προβλήματα εμποδίζουν την πρόοδο της.
Το υγιές κύτταρο ενός δυνατού κράτους είναι ένα δίκτυο Δήμων με Δύναμη στην επικράτεια και πόλεις με ισχύ έτσι ώστε να προάγουν τη συνεργασία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι οι πολίτες και τότε και σήμερα έχουν δύο βασικές επιδιώξεις: την αυτονομία και την αυτάρκεια της πόλης τους.
Η αυτονομία δηλώνει τη συμβολή των πολιτών στη διακυβέρνηση της πόλης.
Η αυτάρκεια δηλώνει τη δυνατότητα της πόλης να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της για οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη, με κύριο στοιχείο τη Δημοκρατία και θεμελιώδεις αρχές την ισηγορία και την ισονομία.
Παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να λαμβάνει τον λόγο και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Φίλοι και φίλες Κηφισιώτες και Κηφισιώτισσες, όσοι με γνωρίζετε, και είστε πολλοί και πολλές, νομίζω πως ξέρετε καλά ότι με αυτές τις αρχές λειτούργησα και στην Τοπική Δημοκρατία.
Αποφασίσαμε λοιπόν το όνομα του συνδυασμού με όραμα μια αυριανή πόλη που να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, μια Πόλη με Δύναμη.
Είμαστε μια δημοτική παράταξη Δημοκρατίας και Διαφάνειας στη Διοίκηση της πόλης μας.
Οι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι καιρός να γίνουν πρωταγωνιστές στο προσκήνιο, πράγμα που σημαίνει να εισ-ακούγονται τα παράπονα και να αξιολογούνται όλες οι προτάσεις τους διότι στόχος όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας μας στους δρόμους μας και τις γειτονιές μας.
Πρόκειται για την αναγέννηση μιας ευρύτατης συμμαχίας πολιτών-δημοτών, με σκοπό τον σεβασμό των άλλων και την ανθρωπιά ανάμεσά μας.
Ο συνδυασμός μας αποσκοπεί στην αποκατάσταση της τραυματισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της πόλης, με ορθολογική προαγωγή των κανόνων της Δημοκρατίας Δυτικού τύπου.
Οι πολίτες της Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης είναι σε θέση ευθύνης επειδή το αξίζουν να είναι οι ασφαλείς οδηγοί σε μια πόλη όμορφη και πολιτισμένη όπου οι λέξεις, «ασφάλεια», «ομορφιά» και «πολιτισμός» δεν θα χάνουν στον δρόμο το νόημα και την έννοιά τους.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
Η ΠΟΛΗ είμαστε εμείς και μαζί είμαστε η ΔΥΝΑΜΗ της.
Shopping Basket