fbpx

Δράση «Από μένα για σένα»

Τι είπε στη «δημοκρατία» ο εμπνευστής Γιώργος Τσούλος για τη δημιουργία και τις δράσεις τού «Από μένα για σένα»

Μια νέα συλλογική δράση αγάπης αρχίζει στον Δήμο Κηφισιάς! Το «Από μένα για σένα» έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα κοινωνικών έργων και δράσεων της δημοτικής Αρχής, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενέστερων οικονομικά κατοίκων που ταλαιπωρούνται από τη σφοδρή κρίση. Εμπνευστής και δημιουργός του φορέα προσφοράς είναι ο πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας (ΝΠΔΔ) Κηφισιάς Γιώργος Τσούλος, ο οποίος κατάφερε να βρει συμπαραστάτες στο σχέδιο βοήθειας όχι μόνο ενεργούς πολίτες αλλά και επαγγελματίες της περιοχής.

«Κύριο μέλημα είναι η ενεργοποίηση των δημοτών της πόλης μας ώστε να προσφέρουν συλλογικά, με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους, υπηρεσίες καθημερινής χρήσης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Είναι μια δράση αγάπης, συμπαράστασης, βοήθειας, είναι μια κίνηση να δείξουμε πως κανείς δεν θα μείνει μόνος να παλεύει τη δύσκολη καθημερινότητα» λέει στη «δημοκρατία» ο Γιώργος Τσούλος.

Στην πράξη, όπως αναφέρει ο ίδιος, θα θεσμοθετηθεί ένα σύμφωνο κοινωνικής πολιτικής μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών, που έμπρακτα και με συμβολική οικονομική επιβάρυνση θα διανέμει επτά ημέρες την εβδομάδα, ισότιμα, ορθά και αποτελεσματικά, υπηρεσίες καθημερινής χρήσης.

Μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί θα υπάρχει συνεχής προβολή και επικοινωνία της συνεισφοράς των δημοτών, ενώ στις βιτρίνες των καταστημάτων (φούρνοι, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία) που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία θα αναγράφεται το σύνολο των διαθέσιμων αγαθών.

«Κάθε δημότης μπορεί ακόμη και με την ελάχιστη συνεισφορά (το αντίτιμο ενός καφέ) να προσφέρει στον συνάνθρωπό του και να αισθανθεί ενεργό μέλος μιας δυναμικής, χαρισματικής και γενναιόδωρης κοινότητας, της κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς. Οποιοσδήποτε αγοράζει ένα ρόφημα, τρόφιμα ή ψωμί έχει τη δυνατότητα να αφήσει το αντίτιμο για έναν επιπλέον καφέ ή ένα καρβέλι διαθέσιμο για έναν άπορο συμπολίτη μας. Ακόμη και η πιο απλή κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης μπορεί να δώσει νόημα και χρώμα στη μέρα κάποιου» αναφέρει ο Γιώργος Τσούλος.

 

http://www.kathimerini.gr

Shopping Basket