fbpx

Ευχές για Καλό Πάσχα

 

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί συνδημότες,

Αυτές τις τόσο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και λαός με την πανδημία οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Μικρός ο άνθρωπος μπροστά στο μέγιστο και θαυμαστό σημείο της αιωνίου ζωής.  Καθώς φέτος διανύουμε μία δύσκολη χρονιά, καθώς πορευόμαστε προς το Πάσχα κάτω από τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η αβεβαιότητα θλίβει και αγχώνει την καθημερινότητά μας, μπορούμε να συμπορευθούμε με τον Ιησού στο μονοπάτι της θυσίας και του θριάμβου. Από τη στιγμή που θα φωνάξουμε το «ωσαννά», δεν είναι σωστό να υπαναχωρήσουμε και σε λίγο να φωνάξουμε το «άρον άρον, σταύρωσον αυτόν». Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο, δια να καταργήσει πρώτο την εξουσία της ανομίας και της αδικίας και να ελευθερώσει το ανθρώπινο γένος από της δουλείας και τυραννίας του Διαβόλου και να ενώσει τα διεστώτα, να ενώσει γή και ουρανό, άνθρωπο και Θεό.

Η πίστη μας όμως, η βεβαιότητα της Αναστάσεως, η δύναμη της συγγνώμης και η βαθιά μας πεποίθηση για τη νίκη του θανάτου από τον Κύριό μας, μεταμορφώνει την οικουμένη και δημιουργεί στον άνθρωπο τη δύναμη για να αποβάλλει κάθε ρανίδα φόβου, κάθε ψήγμα εγωισμού. Τον ετοιμάζει για να καταφέρει να αγαπήσει. Να αγαπήσει τον Θεό και τούς ανθρώπους. Ολόκληρη τη δημιουργία. Να αγαπήσει χωρίς προϋποθέσεις, να δείξει πως κάθε φόβος μπορεί να νικηθεί από την αγάπη, μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την σωτηρία μας, για την πορεία μας προς την αιωνιότητα.

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΟΛΗ-ΔΥΝΑΜΗ

25/04/2021

 

 

Shopping Basket