fbpx

“Ασφάλεια, Καθαριότητα, Υγεία-Πρόνοια, Κυκλοφορία οι στόχοι μου για την Κηφισιά”

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στη εφημερίδα «Τύπος της Κηφισιάς», προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς και πολύ αγαπητός στους κατοίκους της πόλης, Γιώργος Τσούλος.

Ο κος Τσούλος δεν δίστασε να αναφερθεί σε πολλά από τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, που ούτως ή άλλως τα γνωρίζει αφού η ενασχόλησή του με τα κοινά, εδώ και αρκετά χρόνια είναι τόσο αποτελεσματική και εμφανής σε όλους.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

«Υπηρετώ το Δήμο Κηφισιάς επί είκοσι χρόνια και από διάφορες θέσεις μέσα από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, που κάθε φορά έκρινα ότι είχαν τη βούληση και τη δυναμική να εκφράσουν τα οράματα των ανθρώπων του Δήμου μας.

Με συνέπεια από τις θέσεις που ανέλαβα, υπηρέτησα το λαό της πόλης μας και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Από την πλευρά μου έκανα τα πάντα. Από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της «Κοινωνικής Μέριμνας» έδωσα ολόψυχα τον καλύτερο εαυτό μου, στάθηκα δίπλα στις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών, το γραφείο μου ήταν πάντα ανοικτό. Όλα αυτά όμως αποδείχτηκε ότι δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων, που τρέχουν, τις εύλογες απαιτήσεις των συνδημοτών μας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που τους αξίζουν και ως εκ τούτου μου ήταν αδύνατον να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία υπό αυτές τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι βέβαιο πια ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Επίσης, η συμμετοχή μου στο συνδυασμό έχει νόημα όταν συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ενδιαφέρον, αγώνα, αγωνία για την πόλη μας, διεκδίκηση, επιτυχία και κυρίως όταν μεταξύ των μελών του υπάρχει αλληλεγγύη, συνοχή, ισοτιμία, κοινό όραμα» λέει ο κος Τσούλος και συνεχίζει: .

«Δυστυχώς βρίσκομαι στη θέση να ισχυριστώ ότι σήμερα το προφίλ της παράταξης που υπηρετούσα δεν υπηρετεί τους στόχους βάση των οποίων εκλέχθηκε και για τους λόγους αυτούς ανεξαρτητοποιήθηκα.

Όπως προανέφερα, συστρατεύτηκα με διάφορες παρατάξεις που κάθε φορά έκρινα ότι είχαν τη βούληση και τη δυναμική να εκφράσουν τα οράματα των ανθρώπων του Δήμου μας. Σήμερα πια δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που να με εκφράζει και να μπορώ να τον ακολουθήσω.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Πολλοί συμπολίτες μας βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο μας μου ζήτησαν να είμαι επικεφαλής μιας νέας Δημοτικής Κίνησης που θα πιάσει το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από την αρχή και θα βάλει την πόλη σε τροχιά ανάπτυξης.

Θα είμαι λοιπόν ξανά παρών!

Επέλεξα να δώσω την προσωπική μου μάχη με σεβασμό προς τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια.

Μοναδικό μου κίνητρο είναι η αγάπη μου για την Κηφισιά.

Επίσης, νιώθω ικανός και γερός και με την υποστήριξη του κόσμου και των συνεργατών μου υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα προσπαθήσουμε να ξαναβάλουμε την Κηφισιά στο δρόμο που της αξίζει».

Γνωστός για τις ηθικές του αρχές ο κος Τσούλος τονίζει: «Επειτα εγώ, έχω ηθικές αρχές ως άνθρωπος. Ακολουθώ πάντα την ψυχή μου και πράττω με εντιμότητα, σεβασμό και συναίσθημα. Δεν έχω την ανάγκη μιας πολιτικής στέγης για να εκλεγώ, πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, έχω πολλούς φίλους που με αγαπούν και πιστεύω ότι θα πάμε καλά.

Θέλω ακόμα να προσθέσω ότι δεν υπήρχε πραγματική συνεργασία με το Δήμαρχο όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχαν αντίθετες απόψεις για τα δημοτικά πράγματα και ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα όλων των δημοτών.

Αυτό φαινόταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας και το ίδιο πρόβλημα είχαν και άλλοι συνάδελφοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν».

Γιατί δεν έφυγε νωρίτερα από τον συνδυασμό

Οσο για τους λόγους για τους οποίους δεν έφυγε νωρίτερα από τον συνδυασμό; «Ο λόγος για τον οποίο δεν έφυγα νωρίς από το συνδυασμό ήταν για να αφήσω πίσω μου ένα έργο, όπως για παράδειγμα, την Τοπική Δημοκρατία, την αναβίωση των Συνοικιακών Συμβουλίων μετά από 35 χρόνια, τη βοήθεια σε εκατοντάδες συμπολίτες μας σε θέματα καθημερινότητας, το άνοιγμα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Κηφισιάς και Νέας Κηφισιάς το Σάββατο και τις απογευματινές ώρες, τη Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων του Δημότη, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα» με κορωνίδα την απόκτηση του κτιρίου 710 τ.μ. από τον ΟΑΕΔ. Ένα σημαντικό απόκτημα που θα δώσει άλλη δυναμική στο Ν.Π.Δ.Δ., αφού θα αναβαθμιστούν τα Πολυιατρεία και θα εγκατασταθεί επιτέλους το Κοινωνικό Φροντιστήριο σε δικό του χώρο.

Θα δημιουργηθεί Ψυχοδυναμικό Κέντρο και άλλα αφού εκπονήθηκε οργανόγραμμα για το Ν.Π.Δ.Δ. κάτι που έλειπε από το 2011 μετά τη συγχώνευση των Δήμων (Καλλικράτης).

Με την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας από το Ν.Π.Δ.Δ. θα υπάρξει η δυνατότητα για συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (έργα) από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κρίσιμες στιγμές για την περιοχή

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με την εφαρμογή του σχεδίου «Κλεισθένης» δημιουργεί νέα δεδομένα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τις τρεις Δημοτικές ενότητες, δημιουργεί παράλληλα και μια νέα προοπτική για την ευρύτερη περιοχή.

Θα απαιτηθούν συνεργασίες στο σχήμα της νέας Διοίκησης.

Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για την εφαρμογή ενός νέου περισσότερο αποτελεσματικού και άμεσου μοντέλου διοίκησης του Δήμου στη βάση της Διαφάνειας και της διευρυμένης συμμετοχής των εκλεγμένων από διαφορετικούς συνδυασμούς στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Είναι πάντως νωρίς για να κάνω σχετικές συνεννοήσεις συνεργασίας με άλλους συναδέλφους. Υπάρχει ανοικτό πεδίο για να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του;

«Φιλοδοξία μου είναι τον ερχόμενο Μάιο να ξεκινήσει ένας νέος, παραγωγικός και δημιουργικός κύκλος για την πόλη μας. Στο τέλος της επόμενης θητείας δουλεύοντας σκληρά, με αξίες, με αρχές με σχέδιο και αποτελεσματικότητα η Κηφισιά θα είναι άλλη πόλη. Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έχω ξεκινήσει το διάλογο με φορείς της πόλης μας και πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας για το Δήμο μας μπορεί να ενεργοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Κηφισιάς, γιατί ζητούμενο είναι μέσα από τη συμμετοχή, η δημιουργία μιας νέας πλειοψηφίας που θα οδηγήσει την πόλη μας στο μέλλον. Όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και απαιτήσεις των πολιτών για μία Κηφισιά ανθρώπινη, καθαρή και ασφαλή για μας και τα παιδιά μας».

«Είμαι αισιόδοξος»

«Υπάρχει θετικό πρόσημο από τους Δημότες για κάτι το καινούργιο στη Διοίκηση του Δήμου και αυτό θα φανεί τη δεύτερη Κυριακή στην κάλπη. Η εμπειρία μου τόσα χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος λέει ότι ο κόσμος θα στηρίξει μια παράταξη ευθύνης, μια παράταξη που ακούει τους δημότες, άφθαρτους ανθρώπους».

Υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια

«Από αυτά που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά έμειναν πίσω πολλά. Ο πραγματικός λόγος είναι ο συγκεντρωτισμός και οι παρεμβάσεις του Δημάρχου παντού.

Αναφέρθηκα πιο πάνω στη δυσκολία που είχα στη συνεργασία μου με το Δήμαρχο. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι δεν έγιναν πράγματα για το πράσινο, δε βελτιώθηκαν οι υπηρεσίες καθαριότητος, δεν πλύθηκαν κάδοι απορριμμάτων, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, δεν υπήρξαν ασφαλείς διαδρομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες, δεν απορροφήθηκαν σημαντικά προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν τηρήθηκε η πιστή και αυστηρή εφαρμογή των προθεσμιών που προβλέπονται από τους νόμους για απαντήσεις σε επιστολές και διεκπεραίωση υποθέσεων, υπάρχουν άπειρες ανεκτέλεστες αποφάσεις Δ.Σ. για κυκλοφοριακά θέματα, υποβαθμισμένη Κοινωνική Πολιτική, δεν απελευθερώθηκαν σε τρεις μήνες τα πεζοδρόμια, δεν έγινε γηροκομείο και άλλα πολλά. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο «Τι πόλη θέλουμε».

Κοινωνική πολιτική και Πρόνοια

Η Κοινωνική Πολιτική και η Πρόνοια θέλουν σημαντική αναβάθμιση και δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας διασύρονται σε δημόσια θέα για μία κούτα τρόφιμα. Θέλουμε να αναδείξουμε την ανθρωπιά στην πόλη μας.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας θέλουν αναβάθμιση, ώστε να έχουμε μια πόλη καθαρή.
Ασφάλεια (Πολιτική Προστασία, Πυροπροστασία): Όλος ο Δήμος περιβάλλεται από περιαστικά δάση και συγχρόνως χαρακτηρίζεται από έντονο αστικό πράσινο, στοιχεία που καθιστούν τον κίνδυνο πυρκαγιάς ιδιαίτερα μεγάλο. Άμεση εκπόνηση νέου σχεδίου πολιτικής προστασίας με βάση τα σημερινά δεδομένα και χρήση σύγχρονων μεθόδων και τεχνητών μέσων. Το σχέδιο πρέπει να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις θεομηνιών (πυρκαγιά, πλημμύρες, σεισμό).
Ανάδειξη παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος Κηφισού.
Κυκλοφοριακοί φόρτοι: Βασικό μέλημά της νέας Δημοτικής Αρχής που ελπίζω να αναλάβω θα είναι η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τα προβλήματα κινητικότητας, κυκλοφορίας και στάθμευσης για όλους τους τρόπους μεταφοράς, πλέον επιλύονται με τη διαδικασία του ΣΒΑΚ.
Πολιτισμός: H Κηφισιά πρέπει να γίνει πόλος έλξης πολιτισμού.
Υπάρχει ανάγκη κατασκευής θεάτρου και ίδρυσης Δημοτικού Ωδείου.

Οι στόχοι του Γιώργου Τσούλου

“Ασφάλεια, Καθαριότητα, Υγεία-Πρόνοια, Κυκλοφορία και φόρτοι, Πολιτισμός οι πρώτοι στόχοι μας”.

Το μήνυμα του Γιώργου Τσούλου στους πολίτες της Κηφισιάς

«Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα απαιτείται μια νέα προγραμματική συμφωνία, ένα νέο σύγχρονο σχέδιο που θα στηρίζεται σε μία νέα κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά παραδοσιακές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις για να πάει η Πόλη μας μπροστά και να κοιτάξει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Αυτοί είμαστε εμείς μία νέα Δύναμη, διαφορετική, ξεχωριστή, εμπλουτισμένη με νέο δυναμικό.

Συμμετέχουμε στα δημοτικά πράγματα για το κοινό καλό.

Για να ανανεώσουμε την ιδέα του όλοι ίδιοι είμαστε.

Θέλουμε να αναδείξουμε την ομορφιά και την ανθρωπιά της πόλης μας, να την κάνουμε πόλη πρότυπο, μια Πόλη-Δύναμη που είναι και το όνομα του συνδυασμού μας».

 

Πηγή: https://www.briefingnews.gr

Shopping Basket