fbpx

Ανακοίνωση Ανεξαρτητοποίησης

Θέμα «δεδηλωμένης» για το συνδυασμό του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δημιουργείται μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Τσούλου. Να σημειώσουμε ότι χρονικά έχουν προηγηθεί οι παραιτήσεις των Καλιόπη Πάστρα, Ευγενία Παπαδήμα, Χρήστου Καλού και Σάντυ Πατρινού- Ντελ Τόρο. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες την ανεξαρτητοποίησή τους από το συνδυασμό του δημάρχου θα γνωστοποιήσουν άμεσα και οι Δημήτρης Μωράκης και Κλεοπάτρα Χατζοπούλου.

Με δεδομένο ότι στην αρχή της θητείας του ο συνδυασμός του δημάρχου μετρούσε 25 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41, μετά από αυτή την εξέλιξη δεν διατηρεί την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κηφισιάς, λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2019. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τσούλος με επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Δήμητρα Αγαπάκη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από το συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας- Συμμαχία Πολιτών».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σύμπνοια στην παράταξη τονίζοντας ότι αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς παρατήσεις συναδέλφων του. Ο Γιώργος Τσούλος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να αγνοήσει την αλλοίωση του προσανατολισμού της παράταξης , τονίζοντας ότι: » δεν μπορώ να αδιαφορώ για την αδυναμία του συνδυασμού να δώσει πνοή στην πόλη, να δημιουργήσει, να την κρατήσει σταθερά σε τροχιά προόδου…».

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Τσούλου:

«Κυρία Πρόεδρε,

Υπηρετώ το Δήμο Κηφισιάς επί είκοσι χρόνια και από διάφορες θέσεις μέσα από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, που κάθε φορά έκρινα ότι είχαν τη βούληση και τη δυναμική να εκφράσουν τα οράματα των ανθρώπων του Δήμου μας. Η κάθε φορά εκλογή μου σε υψηλές θέσεις ήταν μεγάλη τιμή για μένα και θέλω να πιστεύω ότι κι εγώ με την στάση μου και την πορεία μου διαχρονικά, τίμησα την επιλογή των συνδημοτών μου και με μεγάλη υπερηφάνεια λέω ότι από κάθε θέση που ανέλαβα, με συνέπεια, υπηρέτησα το λαό της πόλης μας και τους ανθρώπους, που με εμπιστεύτηκαν.

Σήμερα όμως δεν μπορώ, δυστυχώς, να ισχυριστώ ότι το προφίλ της παράταξης στην οποία βρίσκομαι υπηρετεί τους στόχους, με βάση τους οποίους εκλέχθηκε. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να αγνοήσω την αλλοίωση του προσανατολισμού της, δεν μπορώ να αδιαφορώ για την αδυναμία του συνδυασμού να δώσει πνοή στην πόλη, να δημιουργήσει, να την κρατήσει σταθερά σε τροχιά προόδου. Τα ελαττώματα είναι πολλά και σε όλα τα μέτωπα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον ούτε για τον εαυτό μου ούτε για τους δημότες μας. Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό έχει νόημα όταν συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ενδιαφέρον αγώνα,αγωνία για την πόλη μας, διεκδίκηση, επιτυχία και κυρίως όταν μεταξύ των μελών του υπάρχει αλληλεγγύη, συνοχή, ισοτιμία, κοινό όραμα.

Δεν έχει κανένα νόημα για μένα όταν μέχρι σήμερα διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει σύμπνοια στην παράταξη. Το βλέπουμε άλλωστε και από τις συνεχείς παραιτήσεις αγαπημένων συναδέλφων από τον συνδυασμό. Επίσης κυρία Πρόεδρε είμαι ένας από αυτούς που έδωσαν αγώνα στις εκλογές του 2014 για να απομακρυνθεί το “κατεστημένο”. Σήμερα πληροφορούμαι ότι στρατολογούνται στελέχη του παλιού “κατεστημένου” στον “νέο συνδυασμό”. Ούτε αυτό με βρίσκει σύμφωνο. Από την πλευρά μου έκανα τα πάντα. Από τις θέσεις του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της “Κοινωνικής Μέριμνας”, έδωσα ολόψυχα τον καλύτερο εαυτό μου, στάθηκα δίπλα στις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών, το γραφείο μου ήταν πάντα ανοικτό. Όλα αυτά όμως αποδείχθηκε ότι δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων, που τρέχουν, τις εύλογες απαιτήσεις των συνδημοτών μας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που τους αξίζουν και ως εκ τούτου μου είναι αδύνατον να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι βέβαιο πια ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου όλων αυτών των ετών αλλά επιθυμώ να διαχωρίσω τη θέση μου για τους λόγους που εν συντομία προανέφερα και σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Το ενδιαφέρον μου για το Δήμο μου δεν σταματά και θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτόν, με όλες μου τις δυνάμεις, παραμένοντας Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος».

Μετά τιμής,

Γιώργος Τσούλος».

 

Πηγή: https://amarysia.gr

Shopping Basket